Aktivitetskatalog

Aktivitetskatalog

Her på siden kan du få og dele idéer til aktiviteter under din praktik.

Alfabetet

Gennemgang af alfabetet. Sværhedsgraden kan tilpasses alderen. For de yngste kan det være gennemgang af de forskellige bogstaver. For de lidt større, kan det være forskellen på store og små bogstaver. For de større kan det være at tegne bogstaverne og klippe dem ud. For alle handlede det om at kende de bogstaver der indgår i deres navn og at kunne stave til det. 

Hold cirklen

Alle børnene ligger sig på gulvet og hænger fast i hinandens arme. Der er en der starter uden for cirklen, som skal hive de andre ud af cirklen én efter én. Dem der bliver hevet ud af cirklen, må hjælpe med at hive de andre ud. Det gælder om at holde fast i cirklen, så længe som muligt.

Op og ned

I op og ned starter alle børnene på en linje. De skal løbe til den anden ende, ned på helle. Mellem dem og helle linjen er der placeret en fanger. Alle skal nå på den anden side, før der må løbes tilbage. Når man bliver fanget, hænger man sammen med fangeren. Dette sker indtil der er én tilbage. Dette barn vinder. Regler kan være svære at kommunikere ud, hvis børnene ikke taler engelsk. Her kan Youtube videoer være effektive. 

Banke, banke, BØF

Alle står i en rundkreds, hvor der er én der er den. Han/hun går rundt på ydersiden af cirklen og banker de andre på skulderen imens hans siger “banke” på hver skulder. Når han udvælger en, siges der “BØF!” og så skal de løbe hver sin vej rundt om cirklen. Den der kommer først tilbage må tage pladsen. Den der står tilbage starter legen forfra. 

På engelsk kommer det gerne til at lyde som “Onky, donky, donk!” :D

Fastelavns/halloween masker

Afhængigt af årstiden kan i lave masker sammen med børnene. Der skal bruges karton i forskellige farver og snor. Hvis muligt kan i tænke kreativt i forhold til dekorere maskerne. Hvis der er remedier til det, kan de pyntes med fjer og glimmer. Ellers kan de farvelægges. Maskens form tegnes på papiret og derefter klippes den ud.

Kongens efterfølger

En klassisk gang kongens efterfølger, hvor alle skal efterligne den der går forrest i rækken. Man skiftes til at gå forrest.

Klippe klistre

Hvis i har remedierne til det, så kan der bruges mange timer på at klippe klistre. Der kan klippes dyr eller former, farverne kan sættes sammen, tingene kan klistres sammen. Hvis det passer med en højtid kan der laves dekorationer.

Fød en bjørn

Legen er effektiv for de yngre børn når der skal brændes krudt af. Legen går ud på at der er to børn der ligger med hovedet hver sin vej. Den tredje skal ligge på tværs af dem i midten og forsøge at kæmpe sig ud, imens de andre holder fast i hinanden. 

 

Tegning

En del institutioner har papir og farveblyanter, ellers er det billigt at anskaffe. Lad børnene være kreative og udfolde sig, eller sæt et tema eller en opgave til børnene.

Svømning

Hvis børnene ellers er store nok og institutionen tillader det, så kan det arrangeres enten at besøge en pool, et badeland eller stranden.

Limbo

På mange institutioner vil I kunne opleve begrænsede ressourcer. Det kan være en god idé at tænke kreativt. Og hvis i kan finde en kost i hjørnet, så kan i altid starte en gang limbo. Det er ofte et hit hos børnene.

da_DKDA
1.9K views
Share via
Copy link